latinica  ћирилица
09/05/2019 |  19:51 ⇒ 20:16 | Аутор: РТРС

Добој: Мартина Мићић "посљедња Мохиканка" међу шоферима

Необична средњошколка с необичном жељом. Мартина Мићић из Добоја сања да вози камион, а да би остварила свој сан једина је дјевојка у одјељењу која се школује за возача моторних возила.

Зна да вози, али за волан још не може јер возачки тек треба да полаже. Стрпљиво гради свој сан па је једина дјевојка у Саобраћајној и електро школи која је одабрала занимање возач моторних возила. Други је разред, али већ сада зна гдје јој је будућност.

- Себе видим за воланом, и то камиона - јасно поручује Мартина.

- Дилеме да се школује за возача није имала, а повукла је,каже, на тату ,који је у истим водама. У разреду нема протекције. Раме уз раме са мушкима за двадесетак минута раставе мотор возила.

- Било им је необично, прво нису могли да вјерују да имају дјевојчицу у разреду, а кад сам дошла онда су се одушевили, па су ме веома брзо прихватили у своје друштво - додаје Мићићева.

Њен школски друг Јасмин Смаилбашић одушевњен је Мартином.

- Испочетка је било мало чудно. Једина је дјевојка, па је привлачила пажњу свих, али брзо смо се навикли. Мало ми њој помогнемо, мало она нама, како ко шта зна, сви разумијемо нешто - истиче Јасмин.

Мартинин план је да упише и четврти степен, а потом Саобраћајни факултет. Они који је познају не сумњају у исход.

- Мартина је супер одличан ђак, можемо рећи да у односу на своје другаре чак и предњачи из свих предмета. Једно лијепо занимање које траје годинама и које ће и даље трајати, уопште нема проблема када је ријеч о запослењу - поручио је професор Драган Лукић.

Да се занимања не дијеле на мушка и женска, осим Мартине показала је и годину млађа ученица ове школе. Одабрала је занимање руковалац грађевинских и претоварних машина.