latinica  ћирилица
10/05/2019 |  15:28 ⇒ 17:43 | Аутор: РТРС

У Приједору отворен нови Ватрогасни дом (ФОТО)

У Приједору је отворен реконструисани и дограђени Ватрогасни дом, који сада располаже са 2.300 квадратних метара простора. Милионска инвестиција, допринијеће бољим условима рада приједорских ватрогасаца и олакшати складиштење опреме и возила.

Реализација овог пројекта од великог је значаја за запослене у Територијалној ватрогасној јединици, која има 41 ватрогасца. Један од њих је и Марио Радиновић са двадесеттрогодишњим стажом.

- Ово је у сваком случају пуно боље него раније. Имамо боље услове за смјештај ватрогасаца, за технику поготово, имамо и више технике него што смо некад имали - истакао је Марио Радиновић.

Стари објекат располагао је са 1.000 квадратних метара. Нови Ватрогасни дом располаже са 2.300 квадрата.

- Добили смо доста гаражног простора, којег нам је недостајало у ранијем периоду. Сада можемо кренути наравно и у друга техничка опремања за ватрогасце Приједора - поручио је Небојша Миљуш, командир територијалне Ватрогасне јединице Приједор.

 Приједор: Свечано отварање Ватрогасног дома

Радови на објекту Ватрогасног дома у Приједору трајали су двије године.

- Овдје нам је у плану да премјестимо и цивилну заштиту, као једну од јединица у градској управи, гдје бисмо могли у случају ванредних ситуација организовати окупљање свих оних учесника који се употребљавају у ванредним ситуацијама - истакао је Миленко Ђаковић, градоначелник Приједора.  

Миле Спасојевић, предсједник управног Одбора ватрогасног Савеза Републике Српске, истиче да се услови поправљају, иако је то далеко од идеалног.

- Многе ватрогасне јединице имају лоше услове, лош смјештај ватрогасних возила и сигурно је ово добар примјер за остале локалне зајендице да се угледају на ову локалну зајендицу - каже Спасојевић.

Реконструкцију и доградњу, са 1.730.000 КМ, финансирао је град Приједор.