latinica  ћирилица
11/05/2019 |  14:12 | Аутор: СРНА

Тиват: Због цурења гаса дошло до експлозије у кући

У самостану у насељу Калуђеровина у Тивту јутрос је дошло до експлозије и пожара у коме је повријеђено лице чији су иницијали Ј.Ј, саопштено је из ове општине.
Ватрогасци - Фото: РТРС
ВатрогасциФото: РТРС

У саопштењу је наведено да је у пожару причињена знатна материјална штета, а претпоставља се да је узрок експлозије и пожара цурење гаса уз употребу отвореног пламена.

Локални медији јављају да је тешко повријеђен католички свештеник Јаков Јурендић /71/ у експлозији и пожару у самостану Госпа од милости и пребачен је у Клинички центар у Подгорици.

Према свједочењу очевидаца, Јурендића је ватра потпуно захватила и он је као жива буктиња истрчао на улицу а у помоћ су му први притекли стражар из оближњег објекта и мјештанин Тончи Францесковић, који је на њега ставио у откосе свјеже траве како би угасио пламен, пренио је "Радио Тиват".

Начелник Службе заштите и спашавања Зоран Барбић рекао је да су у 5.19 часова примили позив да је у кући у Калуђеровини дошло до експлозије и пожара.

- На лицу мјеста ватрогасци су затекли повријеђену особу и пожар у разбукталој фази. Ватрогасци су веома брзо ставили пожар под контролу, а гашење је трајало до седам часова - рекао је Барбић.

Он је навео да је екипа Хитне помоћи збринула повријеђеног, а да су припадници Одјељења безбједности Тиват обавили увиђај.

Ватрогасци, како наводе, велику захвалност дугују мјештанину Тончију Францесковићу који је први притекао у помоћ повријеђеној особи.