latinica  ћирилица
12/05/2019 |  09:31 ⇒ 09:34 | Аутор: СРНА

Давидовић: Бањалучки полумаратон значајан за афирмацију спорта

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић указала је на значај Бањалучког полумаратона за афирмацију спорта, као области од посебне важности за младе и дјецу школског узраста.
Соња Давидовић (Фото:Oslobodjenje) -
Соња Давидовић (Фото:Oslobodjenje)

Давидовићева, која је присуствовала почетку Бањалучког полумаратона, истакла је да и даље треба вриједно радити да би се омогућили услови да се, на првом мјесту, дјеца могу бавити спортом, те подсјетила на Мале олимпијске игре као пројекат који се неколико година успјешно реализује и окупља велики број дјеце.

Она је оцијенила и да је Бањалука град спорта, али и град младости и љепоте, те да за све има садржаја, посебно за младе људе.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић истакао је како је град од почетка подржавао ову манифестацију, која регионални догађај промовише Бањалуку, али и здравији начин живота.

Директор Бањалучког полумаратона Владимир Селец подсјетио је да је учешће узело око 6.000 учесника у пет трка и да је највише награда обезбјеђено за домаће тркаче.

Учесници трче полумаратон дужине 21 километар, Мг Нивела бањалучких 10 километара, Телегруп штафетни полумаратон и Нектар фан ран диспциплину, док је јуче одржана Бамбини трка за најмлађе.