latinica  ћирилица
13/05/2019 |  14:46 | Аутор: СРНА

Човић: Одмах формирати Савјет министара

Предсједништво ХДЗ-а БиХ на данашњој сједници у Мостару заузело је став да се одмах приступи формирању Савјета министара, те да не може бити никаквог пролонгирања.
Драган Човић - Фото: РТРС
Драган ЧовићФото: РТРС

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић је, након конститутивне сједнице страначког Предсједништва, изјавио да ће овај став сутра изнијети предсједницима СДА и СНСД-а Бакиру Изетбеговићу и Милораду Додику.

Човић је навео да ће ХДЗ инсистирати да се што прије формира власт на нивоу БиХ и да Савјет министара функционише.

- Чињеница је да немамо Савјет министара. Немамо ни комплетну законодавну власт, ниједна комисија у оба дома Парламентарне скупштине уопште не функционише. Другим ријечима, имате потпуну парализу рада. Савјет министара, тобоже, ради, али то није фунцкионисање какво се очекује - рекао је Човић.

Човић каже да је одлучио да најкасније ујутро телефоном разговара са двојицом колега и затражи састанак како би се одмах кренуло са успостављањем Савјета министара, "без даљих надмудривања".

Он наводи да је прича око ресора усаглашена.

На питање да прокоментарише изјаве предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика у вези са обиљажавањем 12. маја - Дана Војске Републике Српске, Човић је рекао да нема коментар, али да је реформа одбране једна од најуспјешнијих у БиХ.

- Свако има своје виђење и свако у амбијенту који имамо долива уље на ватру. Ја ћу штитити интересе у складу са Уставом БиХ. Препуштам колегама на терену да даље наставе са надмудривањима - рекао је Човић.