latinica  ћирилица
14/05/2019 |  13:49 ⇒ 13:52 | Аутор: СРНА

Водостаји Коране, Купе и Уне и даље расту

Водостаји ријека у Хрватској и даље расту - ниво Коране код Карловца износи 766 центиметара, Купе 756, а Уне код Хрватске Костајнице 429 центиметара.
Костајница (фото: facebook.com/kostajnicacom) -
Костајница (фото: facebook.com/kostajnicacom)

Ријека Корана код Карловца и даље расте - у подне је водостај био на нивоу од 766 центиметара, што је за седам центиметара више него у 11.00 часова.

Расте и ниво ријеке Купе, чији је водостај у 12.00 часова износио 756 центиметара, односно четири центиметра више него у 11.00 часова, преноси "Индекс".

Водостај ријеке Уне код Хрватске Костајнице у подне је био на 429 центиметара, што је за три центиметра више него сат раније.

Премијер Хрватске Андреј Пленковић рекао је да је у контакту са ресорним министрима и да највише пажње треба обратити на Хрватску Костајницу.

- У контакту сам са министрима /заштите животне средине и енергетике/ Томиславом Ћорићем и /унутрашњих послова/ Давором Божиновићем. Ситуација у Карловцу је, чини ми се, под контролом. Највише пажње треба обратити на Хрватску Костајницу, коју ће Ћорић поподне посјетити - рекао је Пленковић.

Пленковић је додао да надлежне службе треба константно да прате развој ситуације да би евентуалну штету могли што прије да отклањају.

Према прогнозама "Хрватских вода", данас се очекује врхунац воденог таласа на карловачким ријекама.