latinica  ћирилица
14/05/2019 |  14:20 ⇒ 14:25 | Аутор: СРНА

Наставити сарадњу у образовању и култури

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изразила је у разговору са амбасадором Француске у БиХ Гијомом Русоном спремност за наставак сарадње у области образовања и културе, те истакла значај да се ученицима да прилика да стекну међународно признате дипломе о познавању других језика.
Наталија Тривић и Гијом Русон - Фото: СРНА
Наталија Тривић и Гијом РусонФото: СРНА

На састанку у Бањалуци посебна пажња посвећена је изучавању француског језика у школама у Републици Српској, саопштено је из ресорног министарства.

Похваљени су досадашњи резултати сарадње Министарства просвјете и културе Републике Српске и Амабасаде Француске у БиХ, чији је резултат и Споразум о полагању ДЕЛФ испита у основним и средњим школама Републике Српске.

Овим споразумом отворен је пут ученицима у Републици Српској за стицање дипломе о познавању француског језика, која је призната у европским земљама.

Тривићева је изразила спремност за наставак сарадње, те истакла колико је значајна свака прилика да ученици у Српској стекну међународно признате дипломе о познавању других језика, као и колико је значајно да на тај начин уче више о културама тих народа.

Русон је нагласио да је Министарство просвјете и културе Српске важан партнер за Амбасаду Француске у БиХ и изразио задовољство због велике заинтересованости ученика у Републици Српској за изучавање француског језика.

На састанку је истакнута важност културне сарадње, прије свега са Народном и универзитетском библиотеком Републике Српске у којој је смјештен и бањалучки огранак Француског института у БиХ.