latinica  ћирилица
15/05/2019 |  08:51 | Аутор: СРНА

Стефановић: Американци похвалили српску полицију за борбу против наркотика

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић састао се у Вашингтону са представницима Управе за борбу против дрога, који су похвалили српску полицију у досадашњој борби на сузбијању продаје наркотика.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

Стефановић је са директором ДЕА Утамом Дилоном и његовим сарадницима разговарао о унапређењу борбе против трговине наркотицима, као и сарадњи српске полиције са припадницима ДЕА, саопштено је из МУП-а Србије.

Он је истакао да су припадници МУП-а Србије током 2018. године заплијенили више од четири тоне наркотика, те да су у овој години резултати још бољи, имајући у виду да је српска полиција, за само четири мјесеца, одузела више од двије тоне дроге.

Саговорници су се сагласили да борба против наркотрафикинга представља велики изазов, не само за Србију и САД, већ и многе друге државе, те да је због тога важно утврдити конкретне кораке будуће сарадње српских и америчких служби, да би били још ефикаснији у хапшењу криминалаца и пљенидби наркотика.

Стефановић је истакао и значај тренинга припадника МУП-а у борби против трговине наркотицима и позвао Дилона и његове сараднике да размотре могућност унапређења сарадње у области едукације и обука, са чим су се представници ДЕА и сагласили.

Дилон и представници америчке Управе за борбу против дрога су истакли да је примијетан напредак Србије у борби у сузбијању продаје наркотика, што се може видјети и кроз неколико успјешних и важних акција припадника МУП-а.

Амерички саговорници су истакли да само заједничка борба против наркотрафикинга може допринијети остваривању конкретних резултата.