latinica  ћирилица
15/05/2019 |  09:19 | Аутор: РТС

Ђоковић почиње наступ у Риму

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић требало би данас да почне наступ на мастерсу у Риму. Ђоковић ће се у другом колу састати са Канађанином Денисом Шаповаловим, њихов меч неће почети прије 19.30.
Новак Ђоковић - Фото: РТС
Новак ЂоковићФото: РТС

Ђоковић је као први носилац био слободан на старту турнира, док је Шаповалов у уводној рунди елиминисао Пабла Карења Бусту, резултатом 6:3, 7:6 (7-5).

Дуел Србина и Канађанина заказан је у вечерњем термину на Централном терену "Форо Италика", али постоји бојазан да ће каснити или бити одложен, пошто је најављена киша током читавог дана у престоници Италије.

У Риму се очекује највиша дневна температура од 14 степени Целзијуса, влажност ваздуха је скоро 70 одсто, па су вјероватне падавине до касних вечерњих сати.

Они би требало да затворе програм у Риму, Централни терен ће од 11 часова отворити Жао Соуса и Роџер Федерер, одмах послије њих на терен ће Жереми Шарди и Рафаел Надал, док као трећи излазе Наоми Осака и Доминика Цибулкова.

Организатори посљедњег турнира из серије 1.000 на шљаци имали су проблема и током претходног дана, када је киша у неколико наврата прекидала мечеве.

Новак и Денис до сада су се састали само једном, било је то на Аустралијан опену ове сезоне, када је наш представник славио резултатом 6:3, 6:4, 4:6, 6:0. 

Побједник овог сусрета у сљедећем колу иде на бољег из окршаја Филип Колшрајбер – Марко Чекинато.

Мастерс у Риму игра се за наградни фонд од 5.207.405 евра, а титулу брани споменути Надал.