latinica  ћирилица
15/05/2019 |  10:49 | Аутор: СРНА

Вулин: Тачи је лажов и злочинац

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да ће свијет једном морати да призна да је шиптарским терористима дао власт, те упитао када ће неко од косовских Албанаца одговарати за злочине над Србима.
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC)

- Када ће неко од Шиптара одговарати за етничко чишћење? - упитао је Вулин у саопштењу, поводом изјаве предсједника самопроглашеног Косова Хашима Тачија да за 20 година нико из Србије није осуђен за "масакре на Косову".

Вулин је подсјетио на убиство двогодишњег Данила Цокића у крилу трудне мајке, као и дјеце у Гораждевцу, стријељање жетелаца у Старом Грацком, те на убијене Србе на Радоњићком језеру.

- Зашто нису осуђена браћа Мазреку за силовање и убиство дванаестогодишње дјевојчице у селу Клечка? - упитао је Вулин.

Он је подсјетио и да нико није осуђен за масовне гробнице код Волујка, за убиство Шиптара свједока у процесу против Рамуша Харадинаја, као ни за убиства и трговину органима отетих Срба и за убијање, паљење и протјеривање у мартовском погрому над српским народом 2004. године.

Вулин је подсјетио да Албанаца, према попису становништва, на Косову и Метохији сада има више него прије рата, док је Срба мање за 250.000, а Горанаца за 20.000.

- Тачи је лажов, али и злочинац. Свијет ће једном морати да призна да је шиптарским терористима дао власт и слободу. Надам се да ће признање грешке доћи прије него што "велика Албанија" запали Балкан - истакао је Вулин.