latinica  ћирилица
15/05/2019 |  16:20 | Аутор: Б92

ХНЛ казнио Динамо због скандирања о "шугавим Србима и врбама"

Дисциплинска комисија ХНЛ казнила је Динамо затварањем северне трибине на стадиону "Максимир" због увредљивог скандирања хулигана на мечу са Ријеком.
Хрватски хулигани - Фото: AFP
Хрватски хулиганиФото: AFP

На мети хулигана били су Ријечани и Срби, па судија није имао друге опције осим да посегне за казном. Да ли је она само симболична, друго је питање.

По тој одлуци Динамо би у посљедњем колу првенства Хрватске дочекао Хајдук без навијача на сјеверној трибини, али како се сазнаје, то се неће догодити, јер ће се клуб жалити на одлуку.

- Како се ради о поновљеном прекршају, ГНК Динамо је кажњен одигравањем прве следеће првенствене или куп утакмице без присуства гледалаца на сјеверној трибини стадиона Максимир и новчаном казном у износу од 10.000 куна - објављено је на страници Прве ХНЛ.

Уколико жалба Динама буде одбијена, онда би се казна аутоматски пренијела на први меч у новој сезони.

"Бед Блуе Боyс" су током меча три пута скандирали - "Шугава Ријеко, смрдљиви граде, побићу пола твоје Армаде. Шугава Ријеко, пуна си Срба, не брини, Ријеко, има још врба".

Такође, кажњен је и Хајдук и то са 25.000 куна зато што су навијачи сплитског клуба бацили 15 бакљи и три топовска удара на утакмици против Славен Белупа.