latinica  ћирилица
15/05/2019 |  16:30 | Аутор: СРНА

Ухапшени турски држављани због кријумчарења 11 Ирачана

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ ухапсили су на подручју Градишке двојицу држављана Турске, осумњичених да су у возилима рентакара кријумчарили 11 држављана Ирака, међу којима и једно дијете.
СИПА - Фото: илустрација
СИПАФото: илустрација

Припадници Сипе синоћ су у акцији "Тулип" претресли осумњичена лица, стамбене објекте и возила која су користили и том приликом одузели мобилне телефоне, СИМ картице и одређену документацију која може послужити као доказ у даљем кривичним поступку.

Приликом претреса, у једном од возила откривен је гумени чамац којим су осумњичени намјеравали да прокријумчаре ова лица преко ријеке Саве у Хрватску, саопштено је из Сипе.

Турски држављани су ухапшени због основане сумње да су починили кривично дјело организовање групе или удружења за извршење кривичног дјела кријумчарење миграната, а у вези са кривичним дјелом кријумчарење људи.

Осумњичена лица су приведена у просторије Сипе и над њима је у току криминалистичка обрада, након чега ће, у складу са одредбама Закона о кривичном поступку БиХ, у законском року бити предата у надлежност Тужилаштву БиХ.