latinica  ћирилица
15/05/2019 |  22:36 ⇒ 22:40 | Аутор: СРНА

Техеран на прагу сукоба са својим непријатељима

Ирански војни лидери саопштили су да је Исламска Република на прагу сукоба са својим непријатељима и да су спремни да се супротставе свакој пријетњи.
Иран, Техеран (архив) -
Иран, Техеран (архив)

-Иран је у највишем нивоу одбрамбено-војне спремности да се сукоби са сваком врстом пријетње - рекао је данас ирански министар одбране Амир Хатами.

Он је нагласио да ће Иран поразити амерички и израелски савез.

Вашингтон је послао додатне војне снаге на Блиски исток, укључујући носач авиона "Абрахам Линколн", бомбардере "Б-52" и пројектиле "патриот", у најновијој демонстрацији силе против онога што амерички званичници називају "пријетњом Ирана америчкој војсци и интересима САД у региону".

Командант иранске Револуционарне гарде генерал Хосеин Салами изјавио је да је Техеран "на прагу пуног сукоба са непријатељем".

- Овај тренутак у историји, јер је непријатељ кренуо у поље сукоба са нама са свим могућим капацитетима, најодлучнији је моменат исламске револуције - нагласио је Салами.

Неименовани вишерангирани ирански званичник изјавио је нешто раније да је Техеран спреман на било који сценарио, од сукоба до дипломатије, али да САД себи не могу приуштити још један рат на Блиском истоку.

Израелски премијер Бењамин Нетањаху изјавио је да ће Израел бити уз САД у сукобу са Ираном.

Он је нагласио да су јединствени у жељи да зауставе иранску агресију.