latinica  ћирилица
16/05/2019 |  08:57 ⇒ 09:04 | Аутор: РТРС

Дамјановић у посјети Чешкoj (ФОТО)

Директор Републичког педагошког завода Предраг Дамјановић се налази у посјету Храдец Кралове регији у Чешкој која има потписно низ споразума о сарадњи са Републиком Српском. Циљ ове посјете је сарадња образовних институција у школа Републике Српске и регије Храдец Кралове.
Бердухова и Дамјановић са делегацијама Владе  региона Храдец Кралове - Фото: РТРС
Бердухова и Дамјановић са делегацијама Владе региона Храдец КраловеФото: РТРС

Поред директора Дамјановића делегацију из Републике Српске чине директори Техничке школе Градишка, Машинске школе Приједор и Пољопривредне школе Бања Лука.

Сарадња у области образовања је успостављена у септембру 2018. Године када је министарка просвјете, спорта и културе и група директора школа Храдец Кралове била у посјети Републици Српској.

Током посјете разговараће се о образовним системима Чешке и Републике Српске са акцентом о средњем стручном образовању и извођењу праксе ученика код послодаваца.

Бердухова и  Дамјановић на састанку у Влади региона Храдец Кралове

Делегацију Републике Срске је у сједишту Владе регије Храдец Кралове примила подпредсједница Владе и министарка образовања, културе и спорта мр Мартина Бердухова.

По програму посјете биће посјећене: Средња стручна ветеринарска школа, Специјална предшколска установа, основна и средња школа, Пољопривредна школа, Медицинска школа, Tехничка школа и Средња школа за прераду камена и вајарство.