latinica  ћирилица
16/05/2019 |  09:20 ⇒ 10:07 | Аутор: РТРС

Међународна конференција о медицинском и биолошком инжињерингу (РТРС, 10.00)

Данас у Бањалуци почиње трећа Међународна конференција о медицинском и биолошком инжињерингу - CMBEBIH 2019, која ће трајати од 16. - 18. маја 2019. године.
Tрећа Међународна конференција о медицинском и биолошком инжињерингу - CMBEBIH 2019 -
Tрећа Међународна конференција о медицинском и биолошком инжињерингу - CMBEBIH 2019

Конференција почиње у Банском Двору у 10 сати, а пренос можете пратити на РТРС.

Ради се о стручној и научној конференцији, која за циљ има размјену идеја, искустава, најбољих пракси и најновијих истраживања из области медицинског и биолошког инжењеринга, као и из свих осталих повезаних области, у циљу побољшања квалитета здравствене заштите и живота у цјелини. Пројекат ће бити имплементиран под слоганом ‘Share the Vision’’,а планирано је да конференцији присуствује више од 500 учесника из 45. свјетских земаља.

 Конференција је подржана од стране најрелевантнијих свјетских организација као што су IFMBE, EAMBES, IEEE, ESEM i Springer.

Овај изузетно важан научно-академски догађај подржале су и институције Босне и Херцеговине – предсједавајући Предсједништва БиХ, Милорад Додик, Министарство цивилних послова БиХ, Влада Републике Српске са Министарством за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво и Министарством здравља И социјалне заштите.