latinica  ћирилица
16/05/2019 |  13:16 ⇒ 19:48 | Аутор: СРНА

СББ прихватила позив СДА да уђе у власт

Предсједништво СББ данас је донијело одлуку да ће прихватити позив СДА да буде дио власти на државном и федералном нивоу, изјавила је потпредсједница СББ Адиса Омербеговић Араповић.

Предсједништво СББ-а на сједници је размотрило позив Предсједништва СДА да уђе у власт на нивоу институција БиХ и ФБиХ са том странком и Демократским фронтом.

Араповићева је, након сједнице страначког руководства, рекла да су слога и партнерство оно што СББ бира у овом тренутку, потврђујући тако да ће ова странка учествовати у власти.

Упитана да ли ће лидер ове странке Фахрудин Радончић бити министар безбједности у Савјету министара, Араповић је навела да одлука није донесена и да ће СББ у наредном периоду одлучити кога ће делегирати у Савјет министара.

Она је напоменула да је СББ ауторизовао своју делегацију и најавила да ће у наредном периоду њихови функционери сјести за преговарачки сто да би се дефинисали принципе на којима ће бити спровођени процеси.

На питање да ли је било говора о кантоналним владама, она је навела да СББ остаје при томе да су кантоналне владе стабилне и да нема говора о смјени Владе Кантона Сарајево.