latinica  ћирилица
16/05/2019 |  15:37 ⇒ 21:44 | Аутор: Б92

Рим: Ђоковић лако са Шаповаловим, данас игра још један меч

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пласирао се у треће коло мастерса у Риму побједом над Денисом Шаповаловим са 6:1, 6:3. Ђоковић је релативно брзо завршио посао против Канађанина, али га већ током вечери очекује нови меч, пошто је читав програм у сриједу отказан због константне кише у Риму.

Новак би требало да се састане са побједником меча Филип Колшрајбер – Марко Чекинато, тај дуел заказан је као посљедњи на "Грендстенду" и неће почети прије 19.30 часова. 
 
Ђоковић је остварио и други тријумф над Шаповаловим у исто толико мечева, а почетак овог био је у знаку агресивне игре Канађанина, који је покушавао да снажним ударцима поремети противника. Забиљежио је чак шест винера у прва три гема, али је потом почео да гријеши и Ђоковић је то зналачки искористио.

Новак је дозирао агресивну игру и "миксовао" ударце, да би први брејк направио у четвртом гему, помало и захваљујући необичној ситуацији - млазни авиони су надлијетали комплекс "Форо Италико" и то је омело младог Дениса.

Тада је кренула серија од пет гемова која се завршила освајањем првог сета за 29 минута.

Други дио игре је требало да представља формалност, али је Србин у серијама пропуштао брејк шансе – није успио да реализује чак шест и помало се унервозио.

Ипак, захваљујући великом искуству, није дозволио да му то превише поремети концентрацију, након што је сломио рекет је дошао до нових прилика, али је сада био много успјешнији.

Направљен брејк му је био довољан, сачувао га је до краја и славио послије нешто више од сат времена игре.

Мастерс у Риму игра се за наградни фонд од 5.207.405 евра, а титулу брани Рафаел Надал.