latinica  ћирилица
16/05/2019 |  16:27 | Аутор: СРНА

Ветерани поручили: Месић није добродошао у Бијељину

Није пожељно да бивши предсједник Хрватске Стјепан Месић дође у Бијељину јер је познат као највећи србомрзац, изјавио је за Срну предсједник Удружења ветерана Гарда Пантери, Петар Цвијетиновић.
Петар Цвијетиновић - Фото: РТРС
Петар ЦвијетиновићФото: РТРС

Он је рекао да су ветерани и сви борци са подручја града шокирани најавом доласка Месића у Бијељину, те чињеницом да ће он бити примљен у Градској управи.

- Месић је познат као један од највећих србомрзаца. То је човјек који је забио нож у леђа бившој Југославији и који константно износи антисрпске ставове, а притом је почасни грађанин неколико градова у Федерацији БиХ, међу којима и Тузле, чију је "одбрану" славио - рекао је Цвијетиновић.

Он каже да ће ветерани Гарде Пантери позвати грађане да сутра дођу пред зграду Градске управе и спријече улазак Месића.

- Тражимо од градоначелника Миће Мићића да откаже овај састанак, јер Месић није добродошао у Бијељину - нагласио је Цвијетиновић.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић потврдио је за Срну да ће се сутра састати са бишим предсједником Хрватске Стјепаном Месићем.

- Састаћу се сутра са Месићем у Бијељини, а да ли је и гдје организован његовог састанак са привредницима то не могу да потврдим, немам информацију о томе - рекао је Мићић.

Према информацији из Градске службе, састанак Мићића и Месића неће бити отворен за јавност.