latinica  ћирилица
17/05/2019 |  10:24 | Аутор: СРНА

Очекује се Ердоган на отварању ауто-пута Кузмин-Рача ка Бијељини

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да веома брзо очекује долазак у Србију турског предсједника Тајипа Реџепа Ердогана на отварање радова на путу Кузмин-Сремска Рача, односно ауто-пута према Бијељини.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

- Ту спада и мост који ће највећим дијелом да плати Србија и да до Бијељине доведе тај ауто-пут, до другог града по величини у Републици Српској, јер је то важно за нас - рекао је Вучић.

Он је навео да ће премијер Сјеверне Македоније Зоран Заев бити гост на сутрашњем отварању ауто-пута кроз Грделичку клисуру, односно јужног крака Коридора 10, који пролази кроз Србију од Мађарске до Сјеверне Македоније.

- То говори о значају Коридора 10. Поносан сам на ауто-пут кроз Грделичку клисуру - истакао је Вучић и додао да ће на планини Јелици кинези радити тунел дужине 2.700 метара.

Навео је да ће 28. јуна, за Видовдан, бити отворена дионица Обреновац-Чачак, којом ће се за сат времена стизати од Београда до Чачка.

Вучић је рекао за РТС да почиње да се гради пут који ће омогућити лакши излаз из Београда, дионица Нови Београд-Сурчин која ће да кошта око 75 милиона евра.

- За неколико мејсеци отварамо пут Банцарево-Црвена Река, тако да ће према Бугарској и Истанбулу свуда бити ауто-пут - нагласио је Вучић.

Он је најавио да ове године слиједе нова повећања плата и пензија, те додао да је Србија једна од земаља које се убрзано развијају.

- Имамо за 14 одсто више директних страних инвестиција, а прошле године је било три и по милијарде - истакао је Вучић и као најважније резултате навео уређивање јавних финансија и стављање јавних финансија под контролу.