latinica  ћирилица
17/05/2019 |  12:25 ⇒ 12:32 | Аутор: СРНА

Дом народа Парламента ФБиХ: Српски клуб први пут јединствен

Дома народа Парламента Федерације БиХ није подржао извјештај о извршењу прошлогодишњег буџета ФБиХ од 2,413 милијарди КМ, а Клуб Срба јединствено је гласао за ову одлуку јер федерална Влада није водила рачуна о српским повратничким општинама, речено је данас Срни у овом клубу.

- Надамо се да ће и у наредном периоду Клуб Срба у Парламенту ФБиХ дјеловати јединствено, што није био случај у претходним сазивима ове институције. То би било од огромног значаја за заштиту националних интереса српског народ у ФБиХ - кажу у овом клубу.

У Клубу подсјећају да је положај Срба у ФБиХ изузетно тежак и наводе да само јединственим наступом српских делегата може бити побољшан.

Бивши делегат у Дому народа Парламента ФБиХ Миле Марчета рекао је Срни да је Клуб Срба први пут попуњен, али и једниствено гласао што би морало да постане пракса како би витални српски национали интерес био заштићен.

- У претходним сазивима Дома народа није било јединственог става, нити је Клуб Срба био попуњен. Никада нисмо имали заједнички став, што је урушавало позицију српског народа у ФБиХ која је, ионако, изузетно тешка - истакао је Марчета.

Сједница Дома народа Парламента ФБиХ јуче је одржана.