latinica  ћирилица
17/05/2019 |  16:21 ⇒ 20:14 | Аутор: РТРС

Радови на изградња Болнице у Добоју за неколико мјесеци, крај за три године

Нова болница у Добоју у фази је пројектовања, а градња би могла да почне за три до шест мјесеци, рекао је министар здравља Ален Шеранић, након састанка с градоначелником, Борисом Јеринићем. Нова болница требало би да буде завршена у року од три године.

Пројекат нове болнице, вриједнан скоро 100 милиона марака, радиће се у три фазе-пројектовање, изградња и опремање.
Све иде по плану, каже министар Ален Шеранић. У току је израда главног пројекта.

- Много колега пита кад ће градилиште кренути. Прво морамо завршити главни пројекат што је предвиђено тендерском процедуром а онда идемо у изградњу и опремање. И ја очекујем да према неким информацијама то би требало да буде три до шест мјесеци, кад се заврши пројектовање онда се креће у изградњу -поручио је Ален Шеранић, министар здравља и социјалне заштите.

Готово идентично поручује и градоначелник Добоја Борис Јеринић.

- Наравно да је град Добој најзаинтересованији да што прије крене изградња болнице, али министар вас је упознао да она тече својом динамиком и да нема никаквих проблема везано за динамику - истакао је Јеринић.

Камен темељац за нову болницу постављен је 14. марта, а прве радове на терену нестрпљиво чекају и здравствени радници. С разлогом, јер нова болница значиће боље услове и за њих и за пацијенте. Први пут Добој ће имати и ургентни блок.

- Да би били озбиљна болница треба нам ургентни блок гдје ће људи на једном мјесту имати сву хитну медицинску помоћ за ургентне случајеве. Имаћемо нове сале, нову опрему, климатизовану болницу - ријечи су љекара Александра Суботића. 

Младен Гајић, в.д.директора ЈЗУ Болница "Свети апостол Лука", каже да управо запослени желе да радови крену што прије.

- Активно учествујемо у изградњи те наше нове болнице, јер смо најзаинтересованији од свих да то буде све како треба. Предали смо утицај на животну средину према министарству, то је био захтјев од кинеских партнера - нагласио је Гајић.

Ресорно министарство испунило је свој дио обавеза, а Град Добој треба да обезбиједи просторно-планску документацију , инфраструктуру и комуналне прикључке. Идејно рјешење предвиђа прикључак болнице на магистрални пут па се разматра могућност да се то обезбиједи раскрсницом кружног тока.