latinica  ћирилица
17/05/2019 |  19:39 ⇒ 20:55 | Аутор: РТРС

Угашен пожар у Градишци, ватра прогутала погон фабрике намјештаја (ФОТО/ВИДЕО)

Пожар који је данас поподне букнуо у Градишци у фабрици намјештаја "Форте флекс", у приградском насељу Козинци угашен је. Пожар је уништио погон столарије, али је брзим реаговањем ватрогасаца спријечено његово ширење. Надлежни органи покренуће истрагу како би утврдили узрок пожара.

Ватра је потпуно уништила погон столарије.

На гашењу је било ангажовано људство и сва расположива механизација Професионалне ватрогасне јединице из Градишке, која је спријечила даље ширење ватре.

Власник ове фирме Ђурађ Бјелобрк рекао је да је пожар избио након што је у 16.00 часова завршено радно вријеме, те је већина радника већ отишло кућама.

Пожар у Градишци (Фото: РТРС)

- Још смо неколико радника и ја били у кругу фирме. Примијетили смо ватру, која је избила у погону и складишту за производњу тапацираног намјештаја - рекао је Бјелобрк новинарима.

Бјелобрк је рекао да је одмах након што је уочио ватру, кренуо да угаси склопку, али су то већ радници урадили, те се не може сумњати да је пожар узрокован кваром електроинсталација.

Пожар у Градишци (Фото: РТРС)

- Вјероватно је дошло до самозапаљења, јер се у том простору налази доста материјала, попут пиљевине, који је лако запаљив - навео је Бјелобрк.

Он је истакао да је важно да се пожар није проширио на погон за производњу мадраца, јер се ту налази доста спужве, а близу је и кућа у којој живи са породицом.

- Штета је сигурно огромна, али је најбитније да нико није страдао и да пожар није избио у току ноћи, када би интервенција била отежана - рекао је Бјелобрк.