latinica  ћирилица
17/05/2019 |  22:45 ⇒ 18/05/2019 | 07:58 | Аутор: РТРС

Ђоковић спасио двије меч лопте, и отишао у полуфинале Рима!

Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале мастерс турнира у Риму, послије преокрета и побједе над Аргентинцем Хуаном Мартином Дел Потром (2:1).

По сетовима је било 4:6, 7:6 (6), 6:4. Меч је трајао три часа, и завршен је у раним јутарњим часовима у суботу, али вриједило је бити на Централном терену Рима, јер виђена је беспоштедна борба и на крају побједа српског тенисера, који сада води у међусобним мечевима 16:4.

Први сет отишао је на страну Дел Потра (4:6), иако по игри то није тако изгледало. Ђоковић је у четири сервис гема Аргентинца пропустио чак шест брејк прилика, док је Дел Потро искористио мали пад у игри броја један, и једним брејком ријешио сет у своју корист.

Ипак, најљепши поен сета припао је Ђоковићу, који је након размјене, успио да лобује готово два метра високог Аргентинца.

И у другом сету сличан тенис, Ђоковић пропушта брејк лопте, али ипак први долази до предности, сервира на 5:3 за сет, међутим, Дел Потро узвраћа и сет одлази у тајбрејк. Аргентинац врло брзо долази до двије меч лопте (6:4), али Србин тада показује зашто је већ годинама најбољи играч планете, и са четири везана поена изједначује у сетовима на 1:1.

Ђоковић ће се за финале борити са Дијегом Шварцманом, који је у два сета "преслишао" Кеија Нишикорија, а тај меч на програму је у 20.00 часова.

У првом полуфиналу састају се Рафаел Надал и Стефанос Циципас, што ће бити реприза њиховог меча из Мадрида.

Мастерс у Риму игра се за наградни фонд од 5.207.405 евра, а титулу брани споменути Надал.