latinica  ћирилица
18/05/2019 |  16:06 | Аутор: СРНА

У Лопарама одржани сусрети бивших акцијаша некадашње Југославије

Удружење грађана "Мајевички акцијаши" из Лопара организовало је четврти сусрет бившиx акцијаша некадашње Југославије "Мајевица зове - Лопаре 2019".
Лопаре-сусрет бившиx акцијаша некадашње Југославије - Фото: СРНА
Лопаре-сусрет бившиx акцијаша некадашње ЈугославијеФото: СРНА

Акцијашки сусрет свечано је отворио начелник општине Лопаре Радо Савић изразивши задовољство што је ова мајевичка општина домаћин дружења акцијаша.

- Драго ми је јер дружење људи из бивше Југославије траје и даље. Општина Лопаре подржава ове активности јер смо ми отворено мјесто за све. Добродошли су сви, а данас су у посјети гости из Македоније, Словеније, Србије, Републике Српске и Федерације БиХ - рекао је Савић.

Он је волонтерски рад оцијенио корисним.

- Волонтерски рад је тренутно у друштву потиснут. Сматрам да се кроз активности ових људи то може поново активирати, а то је потребно нашем друштву - нагласио је Савић.

Звездана Дејић, предсједник Удружења "Мајевички акцијаши", које је организатор сусрета, рекла је да у овом удружењу има 20 омладинаца и петнаест волонтера.

- Ми смо волонтерско друштво, имамо воље и љубави да сву љубав и наше активности, дружења пренесемо нашим младима - истакла је Дејићева.

Она је нагласила да имају огромну подршку руководства општине Лопаре, на чему су неизмјерно захвални.

Сусрет акцијаша трајаће наредна два дана, а након свечаног отварања акцијаши ће офарбати ограду у Основној школи "Свети Сава", те посјетити модерну дестилерију "Епоха" у Бобетином Брду код Лопара.

Предсједник Удружења акцијаша из Охрида Зоран Стевовски рекао је да веома радо долази у Лопаре које их је примило "великим срцем".