latinica  ћирилица
19/05/2019 |  09:49 ⇒ 09:55 | Аутор: РТРС

Раднички универзитет Бањалука: Интензивно радимо на уклањању неправилности

Директорка Радничког универзитета Бањалука Босиљка Радић, истакла је да је све спремно за одлуку о трансформацији Радничког универзитета Бањалука а која ће се наћи на сутрашњем дневном реду градског парламента.
Босиљка Радић - Фото: РТРС
Босиљка РадићФото: РТРС

Додаје, покренуто је и 11 нових програма за потребе тржишта рада који су резултат више мјесечних разговора и анализа са привредницима.

- Желим да напоменем да су ти програми покренути у једном партнерском односу са привредницима, и већ смо потписали неколико споразума о пословној сарадњи из области металне, дрвне, обућарске и ИТ индустрије. Циљ нам је да сви полазници, поред теоретског знања које стичу у Радничком универзитету стекну и практично знање које ће се проводити у фирмама са којима смо потписали уговор - истакла је Радићева.

Она је додала, да је велики посао завршен и у правно-организационом смислу у протеклих годину дана.

- Морам да нагласим да је затечено стање у Радничком универзитету, заиста било хаотично. У двије ревизије, интерној и екстерној, затечено је преко 30 неправилности у раду Радничког универзитета. Због тога смо поднијели и кривичну пријаву Окружном јавном тужилаштву Бањалука против бившег директора, како би се утврдило чињенично стање - поручила је Радићева.