latinica  ћирилица
19/05/2019 |  12:54 ⇒ 20:32 | Аутор: СРНА

Стевандић поново на челу Уједињене Српске (ФОТО)

Ненад Стевандић поново је изабран за предсједника Уједињене Српске на данашњој Изборној скупштини странке у Бањалуци. Стевандић је присутнима захвалио за подршку и поручио да неће изневјерити повјерење чланова странке.

Стевандић је поручио да ће се ова странка фокусирати на остваривање интереса младих. Најавио је да ће са коалиционим партнерима покренути стратегију за младе која мора брзо да се реализује, омогући њихово запошљавање и укључивање у политички живот, управљање предузећима, институцијама и слично.

Он је навео да је циљ Уједињене Српске да и у наредном периоду окупља младе, паметне и озбиљне људе.

- Након републичке Скупштине промијењено је више од трећине састава и предсједника општинских одбора, а било је промјена и у Главном одбору - каже Стевандић.

Он је додао да народ Републике Српске увијек може рачунати на Уједињену Српску, за коју каже да је постала респектабилна политичка организација, те нагласио да ће наставити да штите Српску.

За замјенике предсједника Уједињене Српске изабрани су Славко Дуњић и Миладин Радовић.

На Изборној скупштини, која је одржана у спортској дворани Борик, изабран је и нови Главни одбор странке.

Уједињена Српска, свечана академија (Фото: СРНА)

На свечаној академији поводом одржавања Изборне скупштине Уједињене Српске, присуствовали су уз руководство Уједињене Српске и представници партија из Српске, међу којима је и лидер СНСД-а Милорад Додик.

Уједињена Српска, свечана академија (Фото: СРНА)

Овом скупу присуствовали су и бројни гости из Србије, представници дипломатског кора, званице из јавног, политичког и друштвеног живота Српске.

Додик је рекао да је Уједињена Српска важан дио двотрећинске владајуће у Народној скупштини и политике коју српски блок осмишљава на нивоу БиХ.

- Присуствовао сам свечаној академији као лидер СНСД-а који окупља ту већину. То је била прилика да још једном укажемо на оно што је важно за Српску у будућности – јачање њене позиције о свим питањима и наставак великих инфраструктурних радова - рекао је Додик.

Он је поновио да је важно да српска политичка сцена буде окупљена, недвосмислена и да ради без калкулација.

Свечаној академији у Бањалуци, уз руководство Уједињене Српске, присуствовали су бројни гости из Србије, представници партија, дипломатског кора, званице из јавног, политичког и друштвеног живота Српске.