latinica  ћирилица
19/05/2019 |  15:42 ⇒ 19:43 | Аутор: СРНА

Милан Тубин поново на челу приједорског СДС-а

Милан Тубин данас је поново изабран за предсједника Градског одбора СДС-а у Приједору.
Приједор: СДС - Фото: СРНА
Приједор: СДСФото: СРНА

На Изборној скупштини приједорског СДС-а гласала су 154 од присутна 173 члана. Тубина су подржала 144 члана, осам је било против, а два листића су била неважећа.

Тубин је након Изборне скупштине рекао новинарима да није било противкандидата у складу са страначким актима.

Према његовим ријечима, Сања Рађеновић није доставила изјаву о кандидатури, коју није је могла добити прије 17. маја, јер је њена кандидатура стигла 16. маја, а кандидат Борислав Марић, који је данас предложен, није прошао ваљану процедуру путем неког од мјесних одбора.

Одговарајући на питање зашто није био дозвољен улаз шефу Клуба одборника СДС-а у Скупштини града Приједора Јовани Панић, која је и предсједник Мјесног одбора Ламовита, Тубин је рекао да није имала акредитацију и да за руководство приједорског СДС-а она није легитиман шеф одборничког клуба већ да је то Раденко Стијепић који је добио сагласност странке да буде именован на ту функцију.

На питање зашто нису били пуштени ни чланови са акредитацијом, попут Добриле Плавшић, Тубин је одговорио да је она физички ометала раднике обезбјеђења на улазу да раде свој посао.

Тубин је најавио да ће кренути у обилазак терена и разговарати са људима који су огорчени због дешавања у странци, те да ће свима понудити сарадњу.

- Сви ми волимо СДС, и они који су дошли јуче и они који су ту од прије 20 година и за све има мјеста - рекао је Тубин.

Он је најавио да ће први задатак бити одржавање конститутивне сједнице Градског одбора, а одмах затим Извршног одбора и свих радних тијела, те позвао све да у томе учествују.

На данашњој Изборној скупштини приједорског СДС-а изабран је Градски одбор за који је гласало 140 чланова, два су била против, а 12 листића је било неважећих. Од пет одборника СДС-а у Скупштини града само је Раденко Стијепић члан градског одбора.

За делегате за скупштину СДС-а на републичком ниову била су 142 гласа за, девет против, док су три неважећа.

Дио СДС-а који се противи Тубину јуче је одржао конференцију за новинаре на којој је указао на незаконитости у сазивању ове скупштине и позвао страначко руководство да отклони неправилности.

Повезане вијести:

Приједор: Изборна скупштина СДС-а уз звиждуке, галаму и аплаузе