latinica  ћирилица
19/05/2019 |  20:41 ⇒ 20/05/2019 | 08:31 | Аутор: СРНА

Кандидати Српске листе побиједили на ванредним изборима

Кандидати Српске листе побиједили су на ванредним изборима за градоначелнике у све четири општине на сјеверу Косова, подаци су Коалиције невладиних организација Демократија на дјелу, која је пратила данашње изборе.
Косовска Митровица (Танјуг/Сава Радовановић) - Фото: ТАНЈУГ
Косовска Митровица (Танјуг/Сава Радовановић)Фото: ТАНЈУГ

Према некомплетним подацима ове организације, а на основу узорка који је непромјенљив, кандидати Српске листе Вучина Јанковић у Звечану, Зоран Тодић у Лепосавићу, Срђан Вуковић у Зубином Потоку и Горан Ракић у сјеверној Косовској Митровици добили апсолутну подршку бирача.

Из ове организације наводе да су избори за градоначелнике у четири општине на сјеверу Косова протекли без пропуста који би могли угрозити регуларност гласања.

Они додају да је забиљежено неколико случајева "породичног гласања", а дио бирача се жалио да нису уписани у бирачки списак.

Из Српске листе су незванично саопштили да су њихови кандидати побиједили на изборима за градоначелнике, чиме је, како кажу, потврђена политика привржености и оданости српског народа држави Србији.

Предсједник Србије Александар Вучић честитао је побједу Српској листи.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић истакао је да је Српска листа у Косовској Митровици, Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку остварила већи и бољи резултат него 2017. године и у апсолутним бројевима и појединачно, као политичка организација Срба на Косову и Метохији.