latinica  ћирилица
20/05/2019 |  10:52 ⇒ 11:00 | Аутор: Б92

Надал упутио поруку Ђоковићу послије финала у Риму (ВИДЕО)

Рафаел Надал, шампион Мастерса у Риму, говорио је о утисцима послије побједе над Новаком Ђоковићем у финалу тог такмићења.
Судар титана – Ђоковић и Надал - Фото: Getty Images
Судар титана – Ђоковић и НадалФото: Getty Images

Надал је побиједио свог највећег ривала са 2-1 у сетовима (6:0, 4:6, 6:1).

Шпанац је успио да дође до 34. Мастерс титуле и тиме рекорд врати на своју страну, али је као најважније истакао своје здравље.

- Стално говорим да је важно да освајам титуле, али ми је важније да се осјећам добро и да сам здрав као и да напредујем. Добро сам одиграо и уживам у овом моменту - јасан је био Надал.

Рафа је побједом смањио Новакову предност у међусобним сусретима на 28-26.

- Увијек је посебно играти против Новака и Роџера. Ђоковић је одлично одиграо ове године, освојио је Аустралијан опен и Мадрид прошле недјеље и ово је јако важна побједа за мене. Драго ми је што сам узео баш Рим јер волим да играм овде - додао је шпански ас.

На крају је и честитао Новаку.

- Прво бих волио да честитам Новаку, имао је одличну сезону. Био је тежак меч и желим му све најбоље на Ролан Гаросу који предстоји. Имао сам невјероватну недјељу. Увијек је част да долазим овде и играм. Сјећам се прве титуле у Риму 2005. године. На крају, захваљујем се тиму и публици на подршци - закључио је Надал.