latinica  ћирилица
20/05/2019 |  18:36 ⇒ 19:33 | Аутор: Б92

Олимпијакос "близу АБА", ништа од меча са Панатинаикосом

Кошаркашки клуб Олимпијакос одбио је да се појави на првом мечу плеј-офа Грчке А1 лиге, па ће због тога сносити одређене посљедице.
Олимпијакос (Фото:euroleague.net) -
Олимпијакос (Фото:euroleague.net)

Плеј-оф меч Грчке лиге између Олимпијакоса и Панатинаикоса на крају неће бити одигран, пошто је Олимпијакос одлучио да "одржи ријеч" и не појави се на тој утакмици, па ће због тога бити избачени у нижи ранг.

Из Олимпијакоса су објавили још прије неколико дана да се неће појавити у ОАКА Арени, а такође су из екипе у току дана јавили полицији да неће бити потребе за јаким мјерама обезбјеђења у хали, пошто Олимпијакос неће доћи на утакмицу.

Истовремено, власник Панатинаикоса Димитрис Јанакопулос, обратио се Панајотису и Агелопулосу.

- Желимо да вјерујемо да ће доћи до промјене у посљедњи час и да ће Олимпијакос преиначити лоше донијету одлуку да се повуче из лиге и да ће доћи у ОАКА Арену да се утакмица одигра - поручио је Јанакопулос.

Први човјек Евролиге Ђорди Бертомеу је, такође, коментарисао новонасталу ситуацију у шампионату Грчке и напоменуо да тако нешто у Евролиги не може да се догоди.

- Конфликт између Олимпијакоса и Панатинаикоса је важан на локалном нивоу, али ми смо у тој ситуацији неутрални. Разочаран сам због свега и сматрам да је све ово срамота за грчку кошарку - рекао је Бертомеу.