latinica  ћирилица
21/05/2019 |  15:07 ⇒ 20:25 | Аутор: СРНА

Ухапшено девет осумњичених за недозвољен промет акцизних производа

Полицијски службеници Федералне управе полиције данас су на подручју општина Мостар, Груде и Широки Бријег ухапсили девет лица која се доводе у везу са кривичним дјелима кријумчарење и недозвољени промет акцизних производа.
Акција "Акциза" (Фото: ФУП/Н1) -
Акција "Акциза" (Фото: ФУП/Н1)

Ухапшена лица сумњиче се да су од средине децембра 2018. до маја 2019. године, организовано, с циљем прибављања противправне имовинске користи, незаконито производили, набављали и стављали у промет дуван и дуванске производе који нису обиљежени контролним и пореским маркицама, како је то прописано законоднавством БиХ.

У акцији кодног назива "Акциза", коју спроводе припадници ФУП-а уз подршку Обавјештајно безбједносне агенције БиХ на подручју Херцеговачко-неретванског и Западно-Херцеговачког кантона, извршени су претреси на 10 локација, саопштено је из ФУП-а.

Приликом претреса пронађено је и одузето око 1.300 килограма дувана, машине за резање и паковање дуванских производа, већа количина цигарета без акцизних маркица, ваге за вагање, телефонски апарати и СИМ картице, те други предмети који потичу или се доводе у везу са предметним кривичним дјелима.

Ухапшена лица биће криминалистички обрађена у службеним просторијама ФУП-а те, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, у законском року предата Тужилаштву БиХ.

Значајну подршку приликом данашњих активности пружају припадници Министарства унутрашњих послова Западно-херцеговачког и Херцеговачко-неретванског кантона.

Настављају се активности на реализацији ове оперативне акције.