latinica  ћирилица
21/05/2019 |  16:04 ⇒ 18:22 | Аутор: РТРС

Град Зворник прославља 609 година постојања

Зворник прославља 609 година постојања. Значајан јубилеј, уједно Дан Града, обиљежен је полагањем вијенаца на централни споменик за 1.080 погинулих бораца Војске Републике Српске. На свечаној академији уручена су признања заслужним појединцима.

Највеће градско признање - повеља града додијељена је Будимиру Аћимовићу који је био начелник општине и чије су одлуке биле саставни дио развојног пута Зворника.

- Признање за дио развојног пута ми је много драже јер Зворник је град који напредује, иде напред, отвара нова забавишта, обданишта, проширује стара обданишта, што је јасан доказ да младих има много - каже Аћимовић, који је функцију начелника Зворника обављао у периоду од 2004. до 2006. године.

Златна медаља "Станко Николић" постхумно је додијељена професору Зорану Ивановићу за допринос у области културе.

Признање је примио Зоранов син Милош.

-Мој отац је оставио својеврсни аманет нашем граду, нашим Зворничанима, једину ћириличну фотомонографију, књигу о Зворнику под називом "Зворнички споменар" - каже Ивановић.

Зворник се враћа на мјесто које му припада, а наш главни задатак биће нови пројекти, поручио је градоначелник Зоран Стевановић.

- Наш превасходни циљ у периоду који је пред нама биће изградња паркинг простора. Завршена је реконструкција градске болнице, очекујемо да крајем године крене изградња новог блока, надамо се избору најповољнијег извођача и да се почетком сљедећег мјесеца почне са реконструкцијом градског моста - рекао је Стевановић.

За допринос у образовању дјеце и друштвено одговоран рад награђени су Стана Лазаревић и Миливоје Гајић, а за хуманост и резултате у пољопривреди признања су примили Ајша Хасановић, Славко Бојић и Вукашин Јанковић.