latinica  ћирилица
21/05/2019 |  18:19 ⇒ 22/05/2019 | 08:50 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Одлична сарадња Српске и Савеза водећих јеврејских организација у САД

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Њујорку са шефом Савеза предсједника водећих јеврејских организација у САД Малколмом Хонлајном.
Цвијановић - Хонлајн - Фото: РТРС
Цвијановић - ХонлајнФото: РТРС

На састанку је разговарано о актуелним политичким и безбједносним изазовима на Балкану, као и на глобалном нивоу, те о јачању сарадње Републике Српске и утицајних јеврејских организација у Сједињеним Америчким Државама.

Током састанка, Цвијановићева је изразила задовољство тиме што Република Српска има одличну сарадњу са Савезом водећих јеврејских организација у САД, са којим је веже дугогодишње пријатељство и разумијевање.

Цвијановићева је изразила задовољство и чињеницом да Српска има функционалне институције, политичку стабилност, као и све бољу економску, финансијску и социјалну ситуацију, те нагласила да је на нивоу БиХ неопходно што прије формирати власт и нови сазив Савјета министара.

Предсједница Српске је истакла да су институције Републике Српске посвећене јачању капацитета за борбу против тероризма и екстремизма, као и међународној сарадњи у циљу успјешног суочавања са заједничким безбједносним изазовима.

Цвијановићева је упознала Хонлајна са активностима које Србија и Српска заједнички проводе на изградњи Меморијалног комплекса у Доњој Градини, захваливши му на ранијој посјети овом спомен-подручју, које је важно како за српски, тако и за јеврејски народ.

Предсједница Српске је истакла да је за српски народ значајно то што је у Њујорку недавно откривено спомен-обиљежје жртвама усташких логора Јадовно-Госпић-Паг.