latinica  ћирилица
21/05/2019 |  18:43 | Аутор: СРНА

Без захтјева за упис фризера у бијељинску Пољопривредну школу

Министарство просвјете и културе Републике Српске саопштило је да није добило захтјев за упис за занимање фризер у Пољопривредну и медицинску школу у Бијељини.
Министарство просвјете и културе - Фото: РТРС
Министарство просвјете и културеФото: РТРС

- Министарство одговара на потребе и захтјеве тржишта рада, послодаваца и локалних заједница тако што развија оне наставне програме за које постоји интересовање, односно усклађује постојеће програме са технолошким достигнућима -  наведено је у саопштењу.

Поводом незадовољства које је изразило бијељинско Занатско-предузетничко удружење "Предузетник", што у поменутој средњој школи неће бити уписа за занимање фризер, из Министарства подсјећају да са локалном заједницом креирају приједлог плана уписа ученика у први разред средње школе у складу са потребама тржишта рада, степеном технолошког развоја, интересовањем ученика и стратешким планом развоја локалних заједница, односно Републике Српске у цјелини. 

- Школе су обавезне да Министарству просвјете и културе Републике Српске план уписа доставе до 31. децембра за наредну школску годину. Министар, на основу приједлога, најкасније до 31. марта доноси план уписа за наредну школску годину -  прецизирано је у саопштењу.

Министарство просвјете и културе сачинило је Правилник о плану уписа у први разред средњих школа, који је дат на увид јавности прије објављивања у "Службеном гласнику". 

- Ни тада није било захтјева за упис за занимање фризер у Пољопривредној и медицинској школи у Бијељини - истакли су из ресорног министарства.