latinica  ћирилица
22/05/2019 |  08:05 ⇒ 08:06 | Аутор: РТС

Торонто изједначио против Милвокија у финалу Истока (ВИДЕО)

Кошаркаши Торонта побиједили су на свом паркету Милвоки баксе резултатом 120:102 и изједначили на 2-2 у финалној серији Источне конференције.
Серж Ибака (фото: twitter.com/raptors) -
Серж Ибака (фото: twitter.com/raptors)

Торонто је тако надокнадио заостатак послије прве двије утакмице, пред повратак у Висконсин на пету утакмицу.

Бакси су боље отворили утакмицу и током читаве прве четвртине имали предност, али је Торонто одговорио и можда одлучујућу серију направио крајем тог и почетком другог дијела игре.

Репторси су са 13:0 у року од неколико минута дошли до двоцифрене предности и потом успијевали да одбију све налете ривала.

У два наврата су гости озбиљније пријетили спустили разлику на "два посједа", али би по правилу тада слиједио добар период игре домаћег састава, који се враћао на 10+.

У редовима Торонта најефикаснији био је Кајл Лаури са 25 поена, уз пет скокова и шест асистенција, а одличну помоћ имао је од Нормана Пауела који је почео са клупе, а који је постигао 18 поена.

Поен мање уз седам скокова постигао је Кавај Ленард, као и Марк Гасол, који је ухватио пет лопти и имао седам успјешних додавања.

Код Бакса најбољи био је Крис Мидлтон са 30 поена, шест скокова и седам асистенција. Јанис Адетокунбо уписао је дабл-дабл са 25 поена, 10 скокова и пет асистенција.

Сљедећи меч на програму је у Висконсину, у ноћи између четвртка и петка, од 2.30 по средњоевропском времену.

Познат је већ један финалиста НБА лиге - то је екипа Голден Стејт Вориорса која је максималним резултатом побиједила Портланд у финалу Западне конференције.