latinica  ћирилица
22/05/2019 |  16:04 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

Добој: Тетар фест улази у завршницу

Театар фест у Добоју улази у завршницу. Вечарас наступа Народно позориште Републике Српске с представом "Ожалошћена породица", а сутра, посљедњег такмичарског дана, Позориште "Бора Станковић" из Врања.
Театар фест - Фото: РТРС
Театар фестФото: РТРС

Публици су се представили Позориште Приједор представом "Покондирена тиква", Егзит театар из Загреба представом "Плућа" и Босанско народно позориште Зеница, које је одиграло представу "Равна плоча".

- Уживали смо, ми јесмо дошли данас ,требало је доћи из Загреба довде, али некако имали смо искрену комуникацију с публиком, осјетили смо да прима представу - поручила је Јадранка Ђокић, Егзит театар из Загреба.

Гордана Бобан из Босанског народног позориште Зеница истакла је задовољство што је у Добоју.

- Бескрајно сам сретна зато што сам дио ове прекрасне приче јер су ме колеге из БНП Зеница позвале да гостујем - истакла је Гордана Бобан, док Жељко Касап из Позоришта Приједор има јасну паролу:

- Није важно побиједити, важно је учествовати, али сви ми прижељкујемо ту побједу, сви ми очекујемо те награде. То нам је као неки репер овдје у окружењу да видимо гдје је наше позориште сада - каже Жељко Касап.

На 20. Театар фесту у Добоју биће додијељене награде за најбољу представу, најбољу мушку и женску улогу, специјална награда и награда публике.

- Наш овогодишњи мото је био да не бирамо баш толико звучна телевизијска имена него да бирамо квалитетне позоришне представе - истакла је Вукосава Софренић, директорка Центра за културу и образовање у Добоју.

Театар фест завршава се у петак додјелом награда, а биће одиграна и представа "Добри човек", Театра Балкан нови покрет из Београда.