latinica  ћирилица
23/05/2019 |  08:06 ⇒ 08:13 | Аутор: Вечерње новости

Накић бира између Србије и Хрватске, ближи дресу "орлова" (ВИДЕО)

Талентовани кошаркаш Реал Мадрида Марио Накић би могао да изабере да наступа за репрезентацију Србије.
Марио Накић (Фото:Twitter prinscreen/Mario Nakic) -
Марио Накић (Фото:Twitter prinscreen/Mario Nakic)

МВП финалног турнира јуниорске Евролиге би имао право да понесе дрес "Орлова", али и Хрватске и Шпаније.

Потпредсједник КСС Игор Ракочевић је за Вечерње новости рекао да је разговарао са младим кошаркашем током Ф4 Евролиге у Виторији.

- Питао сам га како размишља о репрезентативној будућности, с обзиром на то да је прошао програм Развојног тренажног центра КСС. Рекао ми је да је ближи томе да игра за Србију него за неку другу репрезентацију. Наравно, ми желимо да игра за нас, нећемо притискати момка, али смо му ставили до знања да смо му на располагању за све што му је потребно - рекао је Ракочевић.

О Марију је говорио и селектор репрезентације Хрватске Вељко Мршић, који је пренио шта му је рекао отац младог играча – Иво Накић, некадашњи кошаркаш Партизана и члан славне генерације која је освојила титулу шампиона Европе 1992. године.

- Признао ми је да Марио још није ништа одлучио, али да је ипак ближе игрању за Србију. Тамо се родио, тамо су му породица и пријатељи, за Хрватску га вежу само љетовања. У контакт с њим ступили су селектор Србије Ђорђевић и предсједник КСС Даниловић и наговарају га да се одлучи за Србију. Морамо се хитно наћи с момком и урадимо све што можемо да ипак изабере Хрватску - рекао је Мршић.

Марио је рођен у Београду 2001. године, играо је у млађим категоријама Земуна и Партизана, прије него што је 2015. године прешао у Реал Мадрид.