latinica  ћирилица
23/05/2019 |  11:18 | Аутор: СРНА

Делимустафићу предложен притвор за још два мјесеца

Врховни суд Федерације БиХ укинуо је трећи пут рјешење Кантоналног суда у Сарајеву којим се Алија Делимустафић, оптужен за кривична дјела у вези са продајом некретнина, пушта из притвора уз плаћање кауције у износу од милион КМ.
Алија Делимустафић - Фото: klix.ba
Алија ДелимустафићФото: klix.ba

Портпарол Тужилаштва Кантона Сарајево Азра Бавчић изјавила је Срни да је Делимустафићу продужен притвор за још два мјесеца, те да притвор може трајати до 17. јула или до нове одлуке суда.

Судско вијеће Кантоналног суда у Сарајеву донијело је рјешење да Делимустафић изађе на слободу уз кауцију од милион КМ у јануару ове године, а Врховни суд ФБиХ га је укинуо наредног мјесеца, а исто се поновило и у априлу.

Оптужница против Алије Делимустафића потврђена је крајем 2017. године.

Делимустафића се сумњичи да је од 2009. до 2016. године организовао криминалну групу која је, између осталог, незаконито књижила и препродавала некретнине углавном умрлих особа на подручју Кантона Сарајево.

У оптужници се наводи да су у судским поступцима које је водила судија Лејла Фазлагић-Пашић некретнине с умрлих књижили на чланове организације и родбину, а потом су их склапањем уговора продавали трећим лицима.

Према оптужници, чињењем ових кривичних дјела стекли су противправну имовинску корист већу од 10 милиона КМ.