latinica  ћирилица
23/05/2019 |  11:21 ⇒ 11:23 | Аутор: СРНА

ПУ Бијељина: Расвијетљене три тешке крађе

На подручју које оперативно покрива бијељинска Полицијска управа током априла су расвијетљене три тешке крађе и идентификовани њихови починиоци, сва три из Зворника.
Бијељина - Полицијска управа - Фото: СРНА
Бијељина - Полицијска управаФото: СРНА

Начелник Полицијске управе Бијељина Жарко Ћосић рекао је на конференцији за новинаре да су полицијски службеници у априлу преузели низ активности с циљем расвјетљавања кривичних дјела против имовине која су извршена на штету правних и физичких лица са подручја које оперативно покрива ова управа.

Он је навео да је ухапшен Зворничанин чији су иницијали С.В. због сумње да је 27. априла на паркингу испред тржног центра у Бијељини из возила "крајслер" украо торбу у којој се налазило 15.000 КМ, мобилни телефони и документа.

Ћосић је навео да је крађа извршена тако што је на поменутом возилу разбијено стакло на сувозачевој страни, након чега је отуђена торба у којој се налазило 15.000 КМ, мобилни телефони и документа.

- Полиција је пронашла и ухапсила С.В, које је током оперативне обраде полицијским службеницима признало да је изршило кривично дјело тешка крађа, те описало начин извршења дјела - навео је Ћосић.

Ћосић је рекао да је С.В. уз извјештај о почињеном кривичном дјелу предат Окружном јавном тужилаштву, а Суд му је одредио и једномјесечни притвор.

Он је појаснио да је ријеч о лицу које је полицији познато као лице које је склоно извршењу кривичних дјела против имовине.

Ћосић је рекао да су полицијски службеници дошли до сазнања да се и лице из Зворника чији су иницијали Р.Ј. доводи у везу са кривичним дјелом извршеним у Бијељини.

- На основу тих сазнања извршено је претресање просторија које користи лице Р.Ј. са подручја Зворника - рекао је Ћосић.

Он је додао да је том приликом пронађен и одузет већи број оружја, муниције, минско-експлозивних средстава, као и већи број предмета и разних врста алата који највјероватније потичу из кривичних дјела.

- Због посједовања оружја и муниције, лице Р.Ј. пријављено је надлежном тужилаштву због почињеног кривичног дјела недозвољена производња и промет оружја и муниције - рекао је Ћосић.

Ћосић је навео и да су полицијски службеници, радећи на расвјетљавању кривичних дјела почињених на штету физичких лица у породичној кући на подручју Полицијске станице Пелагићевое, идентификовали извршиоца.

- Ухапшено је лице из Зворника чији су иницијали В.Г, које је вишеструки повратник у извршењу кривичних дјела против имовине - навео је Ћосић.

Он је нагласио да се В.Г. терети да је извршио три кривична дјела тешка крађа, тако што је улазио у породичне куће из којих је отуђио 22.000 КМ, велику количину злата и златних дуката, те два пиштоља.

- Против лица В.Г. достављен је извјештај Окружном јавном тужилаштву у Бијељини - навео је Ћосић.

Ћосић је позвао грађане да поведу рачуна о заштити своје имовине и да пријаве кретање сумњивих и непознатих лица или возила, нарочито у насељима и улицама гдје је мала фреквенција.

Он је рекао да је свако сумњиво кретање непознатих лица неопходно пријавити полицији на број 122 који је бесплатан, а може бити и анониман.

Ћосић је, презентујући резултате рада ове управе у априлу, рекао да је у том мјесецу евидентирано укупно 81 кривично дјело, што је за око 13 одсто мање у односу на упоредни период 2018.

- Надлежним тужилаштвима поднесена су 62 извјештаја против 47 лица, од којих су два малољетника и девет повратника у извршењу кривичних дјела -навео је Ћосић.