latinica  ћирилица
23/05/2019 |  13:28 ⇒ 13:34 | Аутор: РТРС

Спроведене активности у оквиру кампање "Растимо сигурно" (ФОТО)

Поводом 25. маја, Међународног дана нестале дјеце, полицијски службеници Полицијске управе Приједор учествују у кампањи коју спроводи Министарство унутрашњих послова Републике Српске под називом "Растимо сигурно", а чији је основни циљ да се дјеци укаже на понашање и безбједност на путу од куће до школе и назад.
Спроведене активности у оквиру кампање "Растимо сигурно" - Фото: РТРС
Спроведене активности у оквиру кампање "Растимо сигурно"Фото: РТРС

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, су прије два дана у Основној школи "Бранко Ћопић" у Приједору, ученицима III разреда одржали предавања на тему безбједног понашања. Ученицима наведеног узраста указано је на правила безбједног понашања на путу од куће до школе и назад, те да за свако сумњиво и непримјерено понашање кажу родитељима и учитељима, саопштено је из Полицијске управе Приједор.

Спроведене активности у оквиру кампање "Растимо сигурно" (Фото: РТРС)

Такође, у оквиру наведене кампање, данас, на Тргу Мајора Зорана Карлицеу Приједору, полицијски службеници грађанима су дијелили промотивни материјал, који се односе на савјете шта треба да ураде у случају нестанка дјетета.

Наставак кампање биће спроведен и у другим Основним школама гдје ће бити одржана предавања ученицима, те ће се дијелити промотивни материјал на територији коју оперативно покрива Полицијска управа Приједор.