latinica  ћирилица
23/05/2019 |  14:15 | Аутор: СРНА

Павић: Сарајево заробљено у наративу од прије 30 година

Политиколог Александар Павић оцијенио је да БиХ немогућом државом чини то што је Сарајево заробљено у наративу од прије 30 година, према којем су добили државу тако што су Срби сатанизовани, а Бошњаци претворени у жртву.
Александар Павић  (Фото:sveosrpskoj.com) -
Александар Павић (Фото:sveosrpskoj.com)

- Они из те улоге неће да изађу, зато што су спонзори који су им дали државу на длану још довољно јаки у свијету - рекао је Павић у прес-центру Удружења новинара Србије гдје учествује на трибини "Шта БиХ чини /не/могућом државом?".

Он је указао да, са друге стране, Сарајево на тај начин не може да привуче никог другог да их схвати озбиљно, зато што би онда то значило да би Срби требало да прихвате причу по којој су злочинци, агресори на сопственој земљи, геноцидни народ, као и мајоризацију и централизацију БиХ.

Павић је оцијенио да "сарајевска елита" има исти менталитет као њихови претходници у вријеме разбијања Отоманског царства, који су се везивали за сваку спољну силу.

- Они су везани за сваку спољну силу која дође овдје и окупира наш простор неко вријеме - та сарајевска елита која се створила. Док год су они везани за ту прошлост, та БиХ никада неће моћи да заживи, не као држава, него чак ни као функционална заједница - закључио је Павић.

Организатори трибине "Шта БиХ чини /не/ могућом државом?" су Представништво Републике Српске у Србији и информативни портал "Све о Српској".