latinica  ћирилица
23/05/2019 |  14:57 ⇒ 16:33 | Аутор: СРНА

На Сарајевском аеродрому спријечено кријумчарење држављана Tурске

Припадници Граничне полиције БиХ ухапсили су држављанина Турске чији су иницијали М.Т. /63/ због сумње да је покушао да прокријумчари тројицу држављана те земље у БиХ.
Аеродром у Сарајеву -
Аеродром у Сарајеву

Сви су контролисани јуче на Аеродрому Сарајево, на лету из Истанбула, саопштено је из Граничне полиције.

У саопштењу је наведено да се оперативним радом дошло до сазнања да је М.Т, уз одређену новчану надокнаду, поменуте држављане Турске требало да одведе у ЕУ.

Даљим радом, а према налогу тужиоца Тужилаштва БиХ, припадници Граничне полиције су истог дана на подручју Кантона Сарајево пронашли М.Т. и привели га у службене просторије Јединице граничне полиције Аеродром Сарајево.

Према наредби тужиоца Тужилаштва БиХ, тројици држављана Турске, у складу са Законом о странцима, одбијен је улазак у БиХ, а М.Т. је уз извјештај о почињеном кривичном дјелу кријумчарење људи предат Тужилаштву БиХ на даље поступање.

Службеници Јединице граничне полиције Добрљин јуче су приликом уласка у БиХ на граничном прелазу Костајница ухапсили лице чији су иницијали Д.Г. /40/ јер је провјерама утврђено да га потражују Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци и бањалучки Основни суд због кривичних дјела утаја и Основни суд у Новом Граду због кривичног дјела крађа.

Овај држављанин БиХ предат је службеницима Полицијске станице Нови Град.

Истог дана, службеници Јединице граничне полиције Зворник су лице чији су иницијали М.С. /36/ предали службеницима Полицијске станице Скелани, након што је утврђено да је за њим сребреничка Полицијска станица расписала потрагу због крађе.

Овај држављанин БиХ контролисан је на уласку у БиХ на прелазу Скелани, наведено је у саопштењу.