latinica  ћирилица
23/05/2019 |  15:15 ⇒ 18:04 | Аутор: Агенције

Будва: За шетњу без мајице казна 500, а у купаћем костиму 600 евра

Будва планира да уведе ред у свакодневно функционисање града.
Будва - Фото: РТРС
БудваФото: РТРС

У том погледу, планира да уведе казне за шетњу без мајице у износу од 500 евра, а за шетњу у купаћем костиму 600 евра, док је за јело и пиће на јавној површини превиђена казна од 700 евра.

Надлежне службе у том граду позвале су грађане да, због значаја одлуке о комуналном реду у свакодневном функционисању града, грађана, привредних субјеката, туриста као и њиховог односа према заједничким јавним површинама, у што већем броју помогну својим сугестијама у креирању нацрта ове одлуке.

- Важност ове одлуке, као и правила и ограничења понашања на јавним површинама, могуће је сагледати у одлукама градова сусједних држава гдје је, на примјер, на Хвару туристама истакнуто обавјештење о правилима и казнама које их очекују у случају непримјереног понашања, па тако за шетњу без мајице, предвиђена је казна од 500 евра, а у купаћем костиму 600 евра, док казна за јело и пиће на јавној површини износи 700 евра - саопштили су из надлежних општинских служби, преноси РТЦГ.

Одлуком се, како су истакли, могу прописати и друга правила понашања која би регулисала проблеме паркирања, сушења веша, одлагања смећа, изгледа зграда, гласне музике, итд.