latinica  ћирилица
24/05/2019 |  09:12 | Аутор: РТС

Пуповац: Листа СДСС-а биће изненађење избора за Европски парламент

Предсједник Самосталне демократске српске странке (СДСС) и носилац страначке листе за ЕУ изборе Милорад Пуповац поручио је са предизборног скупа у Вуковару да су Европи потребне промјене, али промјене су потребне и Хрватској те је позвао бираче да подрже листу СДСС-а чији кандидати се, по њему, сви одреда залажу за Хрватску будућности, а не прошлости.
Милорад Пуповац - Фото: Screenshot/YouTube
Милорад ПуповацФото: Screenshot/YouTube

Милорад Пуповац казао је да ће листа СДСС-а бити изненађење недјељних избора за Европски парламент и по резултату и по учинку, пренијела је Хина.

- С оптимизмом чекамо недјељу и бројање гласова и сигурно смо да ће се потврдити колико је снажна подршка коју има СДСС и колико је оно што смо учинили у кампањи било благотворно за цијело хрватско друштво и колико је она у једном тренутку престала бити кампања и постала нека врста друштвеног и политичког покрета против нетолеранције, мржње и назадовања - казао је он.

Рекао је и да је СДСС у предизборну кампању кренуо с намјером да покрене властите бираче, али и Хрватску. Пуповац је поручио да европарламентарац Србин може промијенити много у самопоуздању Срба у Хрватској и донијети много тога доброга Европи.

- Ми долазимо из простора у којем знамо шта значи добар или лош однос између већине и мањине, као и када нема равноправности између народа и држава које су под истом капом као што су сада државе чланице ЕУ-а. Ми знамо и како се то треба мијењати и бићемо глас из Хрватске који ће заговарати да се то мијења - поручио је предсједник СДСС-а.

Нестраначки кандидат с те листе Дејан Јовић казао је да је њима посебно важно да у Вуковару нагласе важност мира који је "уз слободу један од двије темељне вриједности које су универзалне и оне могу ићи само заједно".

- СДСС-у је веома важно да гласом у Европском парламенту подржи политику очувања ЕУ, већег обима слобода, посебно за мањине и одржавањем слобода, не само у центру, него и на европској периферији - казао је Јовић.