latinica  ћирилица
24/05/2019 |  10:42 | Аутор: СРНА

Фоча: Мигранти користе напуштене куће да преспавају

Прилив миграната на подручју које покрива Полицијска управа Фоча тренутно није велики, али полиција очекује да ће порасти доласком љепшег времена и указује да они насилно улазе у објекте у којима нико не борави да би преноћили, након чега настављају пут.
ПУ Фоча - Фото: СРНА
ПУ ФочаФото: СРНА

Начелник Полицијске управе Велимир Костовић рекао је на данашњој конференцији за новинаре да мигранти насилно улазе у објекте на подручјима Челебића у општини Фоча и Заборка у општини Чајниче.

Он је навео да је полиција забиљежила и два случаја да су мигранти отуђили путничка возила да би се превезли до Сарајева.

- Искористио бих прилику да апелујем да грађани одмах по уочавању миграната обавијесте најближу полицијску станицу, како би се благовремено интервенисало - рекао је Костовић.

Он је додао да одређени број припадника МУП-а Српске борави у Фочи, као испомоћ Граничној полицији са којом су свакодневно на маршрутама кретања миграната.

На подручју Полицијске управе Фоча у априлу нису забиљежена тежа кривична дјела, а стање безбједности је на задовољавајућем нивоу.

У претходном мјесецу евидентирано је 21 кривично дјело, два мање у односу на април 2018. године, а задржан је висок степен расвијетљености кривичних дјела.

У априлу су забиљежена три самоубиства, а у саобраћајним несрећама једно лице је смртно страдало, док је смањен број тешко повријеђених учесника у саобраћају.