latinica  ћирилица
24/05/2019 |  13:33 ⇒ 14:09 | Аутор: Агенције

Хрватска: У гробници пронађен арсенал оружја и експлозива(ФОТО)

Већа количина оружја, од "калашњикова" и бомби до ракетног бацача и пластичног експлозива пронађена је приликом отварања гробнице особе преминуле 1945. године у Борову, преноси Хина.
Полиција Хрватске -
Полиција Хрватске

Наводи се да је оружје пронађено на дубини од 20 до 75 центиметара, а полицију је о проналаску оружја обавjестио радник комуналне фирме.

У гробници су пронађена четири "калашњикова", три полуаутоматске пушке, две пушке М-48, ручни ракетни бацач, 17 ручних бомби, 36 комада војног експлозива ТНТ од 200 грама, пола килограма пластичног експлозива, три противоклопне мине, девет упаљача за противоклопне мине, 20 метара спорогорећег штапина, неколико хиљада комада различите муниције, уређај за откривање радиоактивности и више комада шанжера за аутоматске и полуаутоматске пушке.

Пронађено оружје биће уништено, а о проналаску оружја обавjештено је Државно тужилаштво у Вуковару, наводи хрватска полиција.

Из хрватске полиције подсјећају да је и даље у току превентивна акција "Мање оружја, мање трагедија" у којој се било какво експлозивно средство, ватрено оружје или муниција може предати без страха од икакве санкције.