latinica  ћирилица
24/05/2019 |  14:44 | Аутор: РТРС

До августа нова трим-стаза уз Врбас

Изградња нове трим-стазе, уз шеталиште поред ријеке Врбас у бањалучком насељу Ребровац, почела је данас, а вриједност овог пројекта је око 76.000 КМ.
Трим стаза у Бањалуци (Фото: banjaluka.rs.ba) -
Трим стаза у Бањалуци (Фото: banjaluka.rs.ba)

Изградња нове трим стазе, уз шеталиште поред Врбаса у насељу Ребровац, почела је данас, у оквиру планова за ширење рекреативних садржаја широм градског подручја.

Према пројекту изградње, нова трим стаза протезаће се уз једно од најпопуларнијих шеталишта, на потезу од моста Венеција до Ребровачког моста.

Вриједност пројекта је око 76.000 КМ, а стаза би требала бити завршена у року од два мјесеца. Извођач радова је предузеће “МКР Кременовић“.

– До сада је већ урађена једна трим стаза у Парку “Младен Стојановић“, а изграђене су и пјешачке стазе у Трапистима и на Бањ брду. Наставићемо са оваквим пројектима, који су јако популарни међу нашим рекреативцима – истакао је градоначелник Игор Радојичић.

На задовољство све бројније армије рекреативаца, нова трим стаза протезаће се на дионици од око 550 метара, уз постојеће шеталиште поред Врбаса.

Према техничкој спецификацији, подлогу нове трим стазе чиниће природни материјал – тзв. малч, који је већ употребљаван на трим стази у Парку “Младен Стојановић“.

Почетку радова присуствовао је и предсједник Атлетског клуба инвалида “Врбас“ Душко Тадић који је истакао да је ово још један позитиван пројекат за све оне који воле трчање и рекреацију.

Он је указао да је изградња садржаја за рекреативце интензивирана у посљедње вријеме и да су овакви и слични пројекти већ реализовани у Парку “Младен Стојановић“ и на Бањ брду.