latinica  ћирилица
24/05/2019 |  15:35 | Аутор: РТРС

Полиција на трагу осумњиченом за троструко убиство у Новом Саду

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић каже да је полиција на трагу осумњиченом за троструко убиство у Новом Саду и да очекује да ће он брзо бити ухапшен.
Убиство на Телепу - Фото: Novosti.rs
Убиство на ТелепуФото: Novosti.rs

- Огромна трагедија која се догодила јутрос у Новом Саду је у потпуности подигла полицију на ноге. Ми смо ангажовали све јединице, хеликоптерску и Жандармерију, као и Полицијску управу Нови Сад и јединицу Криминалистичке полиције и дошли до иницјалних информација везаних за могуће кретање извршиоца. Пратимо те информације, сада се врши претрага терена и ја очекујем да ће он релативно брзо бити у рукама полиције - рекао је Стефановић новинарима у Новом Саду.

Он је истакао да је трагично када се деси убиство попут јутрошњег и да се мора дјеловати превентивно.

- Зато и почињемо од школе, гдје са дјецом разговарамо о томе колико је штетно свако насиље. Морамо да разговарамо са грађанима, људи морају да схвате да морамо да одустнемо до насиља - поручио је Стефановић, који је у Новом Саду пристутвовао обиљежавању Међународног дана нестале дјеце у организацији Фондације "Тијана Јурић".

Стефановић је рекао и да су резултати све бољи, те да је стање у односну на прије 10, пет или двије године поправљено, с обзиром на нови закон о спречавању насиља у породици, едукације, али да то још увијек није довољно.

Додао је да очекује и да ће уз помоћ оштријих законских санкција суд, ономе за кога утврди да је починио тешко кривично дјело, досудити тешку казну, како би се послала порука онима који размишљају о таквом кривичном дјелу, да се то не исплати.

Медији: Нови Сад под опсадом

Поједини медији у Србији су објавили да је Г. Ј. главни осумњичени за троструко убиство које се догодило јутрос у Новом Саду, ухапшен. МУП није потврдио.

Подсјетимо, у Новом Саду рано јутрос око осам сати без знакова живота пронађени су отац, мајка и ћерка, потврдио је МУП. Медији су одмах пренијели да је главни осумњичени супруг убијене ћерке, Г. Ј. који има забрану приласка, али и пријаву због илегалног посједовања оружја.

Према званичним информацијама из МУП-а, убиство се догодило око осам сати, у породичној кући. Како се наводи, све троје, Б. П. (1962), Н. П. (1962) и М. Ј. (1987) пронађени су с повредама главе, што указује на то да је ријеч о троструком убиству.

Незванично, како су пренијели бројни медији, главни осумњичени је Г. Ј., вулканизер из Новог Сада, иначе супруг убијене М. Ј., с којом има и два мала дјетета.

Нови Сад је, такође према писању медија, под опсадом полиције, која је одмах кренула у потрагу за починиоцем овог троструког убиства.