latinica  ћирилица
25/05/2019 |  11:43 | Аутор: СРНА

Вучић: Развијати пријатељске односе са цијелим муслиманским свијетом

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је жеља Србије да јача постојеће пријатељство, учврсти темеље сарадње и развије пријатељске односе са цијелим муслиманским свијетом.
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

Обраћајући се амбасадорима Организације исламске сарадње, лидерима Исламске заједнице Србије и црквеним представницима у резиденцији египатске Амбасаде у Београду, Вучић је честитао свети муслимански мјесец Рамазан, саопштила је египатска амбасада.

Вучић је присуствовао свечаној Ифтар вечери у Београду, чији је домаћин био амбасадор Египта Амр Алгувејли, који је рекао да је Вучић упутио "важну поруку" цијелом исламском свијету преко присутних амбасадора, вјерских лидера, парламентараца и академика "специјализованих за интеркултурално разумијевање и међувјерски дијалог".

Алгувејли је захвалио предсједнику Србије на доласку на свечану вечеру Ифтар, чиме је, како је рекао, показао да постоје одлични односи између Египта и Србије.

Он је додао да би се требало угледати на египатски модел који је заснован на "јединственом склопу" муслиманског и коптског /хришћанског/ насљеђа.