latinica  ћирилица
25/05/2019 |  12:42 ⇒ 13:27 | Аутор: РТРС

Селак: Правосуђе мора да ради свој посао без политичких тензија

Народни посланик и члан Одбора за политички систем, правосуђе и управу у Народној Скупштини Републике Српске Горан Селак истакао је да од надлежних правосудних институција очекује да брзо и ефикасно обаве свој посао по питању видео снимка на коме инспектор СИПА прима мито за наводно посредовање у правосудном спору.
Горан Селак - Фото: РТРС
Горан СелакФото: РТРС

Селак сматра је ефикасан рад правосуђа уједно и најбољи одговор на оптужбе на рачун правосудних институција, те да је у читавој ситуацији најмање потребно дизање тензија у ситуацији док је истрага у току и док још увијек нема званичних информација од стране надлежних органа.

- Очекујем адекватну и хитну реакцију Тужилаштва БиХ да се читав тај случај доведе на краја и да се испитају сви наводи и све чињенице везане за видео снимак. За Тужилаштво БиХ то је одлична прилика да дјелима и резултатима одговоре на оптужбе којима је правосуђе изложено у последње вријеме. Такође, мислим да поново имамо на дјелу беспотребно дизање тензија од стране одређених политичких субјеката без обзира на чињеницу да још увијек немамо званичних информација ни резултата истраге - рекао је Селак.

Он је нагласио да правосуђу треба препустити да ради свој посао и да понуди резултате и одговоре.

- Без тих резултата, имамо само нагађања. Такође, треба обратити пажњу и на сазанања о планираној дискредитацији водећих људи у правосудном систему и политичком животу као и организованим акцијама у режији параобавјештајних група. Уколико се такви наводи макар и дјелимично покажу као тачни, онда је институцијама Републике Српске и БиХ одговорност да понуде ефикасан одговор на пријетње такве врсте – истакао је Селак.